fredag den 9. september 2011

Til alle jer der ikke spiser morgenmad!

Hej folkens!
En ny hjernetest viser at hver tredje 15-29 årige, ikke spiser morgenmad. I Europa og Nordamerika springer omkring 10-30 % morgenmaden over. Man lavede derfor forsøget på nogle 16-årige, hvor de intet morgenmad måtte spise i en periode.  Efter 12 uger, var forskellen ekstrem! De unge kunne ikke på nogen måde koncentrere sig, de begyndte at dreje rundt på stolene, holde vejret og have ufrivillige medbevægelser, som viser at hjernen mangler noget at arbejde på. Ikke nok med at man ikke bare kan koncentrere sig, din indlæringsevne bliver svækket og din fysiske aktivitet bliver svækket.  De fleste tror nok at ved at springe morgenmaden over kan de tabe sig, ved at indtage færre kalorier. Det er helt forkert! Ved at spise dagens måltid, sparker det forbrændingen igang, så du tabe flere kalorier i løbet af dagen. Desuden hvis du ikke spiser morgenmad, starter sukkertrængen inden i hovedet pga. mangel på energi. Det er så der, det sker at vi bliver sliksultne og får lyst til søde sager. Så ergo, ved ikke at spise morgenmad forbrænder du mindre, men spiser flere kalorier, fordi man falder i og spiser det animalske fedt, som vi har svært ved at forbrænde. Altså, bare ved at spise en Mars bar. Der er lidt at tænke over der ;)

Udover det, så sad jeg og kiggede på lækre morgenmads opskrifter på Iform.dk. Jeg tænkte jeg lige ville lægge nogle af dem ind her:

Frugtsalat med myslicrunch

Brunch: Frugtsalat med tyk vaniljeyoghurt og myslicrunch med kanel og abrikoser.
Ingredienser - 4 personer
1 appelsin
1 æble
100 g blandede bær fra frost

Vaniljeyoghurt
2 dl tyk tyrkisk eller græsk yoghurt
Kornene af ½ vaniljestang
Myslicrunch
75 g grovvalsede havregryn
40 g grofthakkede mandler
1 spsk. stødt kanel
50 g grofthakkede abrikoser
1 tsk. nøddeolie
1-2 spsk. klar honning


Tilberedning
  • Skær frugten i mundrette stykker, og fordel den i 4 glas (kan gøres aftenen før).
  • Rør yoghurten med vanilje, og stil den på køl, til den skal over frugten.
  • Kog honning og havregryn sammen i en gryde, tilsæt olie og mandler, og lad det nå et svagt karamelliseringspunkt.
  • Når det er let ristet, slukkes der for blusset, og kanel og abrikoser vendes i.
  • Hæld massen ud på en bagepapirbeklædt plade, og tør den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
  • Anret frugtsalaten med et par skefulde yoghurt, og top med crunchblandingen.
  • Er der crunch i overskud, kan du opbevare det i et glas med tætsluttende låg.

Blålilla frugtfrisker

Mellemmåltid
2 personer
200 g blåbær
100 g brombær
200 g æble
200 g blomme
1 tsk. frisk revet ingefær
Fra dit basislager
2 isterninger (kan udelades)
2 spsk. flydende honning/rørsukker
Tilberedning
Rens frugterne, og fjern kerner og sten. Blend det hele med is, og smag til med lidt honning eller rørsukker. Drik straks som en god start på dagen. (tip! Sørg for også at spise brød til, så der også er noget groft hjernen kan arbejde med)
Sund bonus
Bærrene bugner af immunforsvarsstyrkende antocyaniner. Samtidig dækker den hele dit daglige behov for C-vitamin. 

Det var vidst alt for nu.
Slut herfra ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar